Helt ärligt – Instagram och Facebook speglar inte verkligheten, enligt mig.

Vi censurerar och skönmålar vår vardag så den ska passa in i sociala medier. Det är sjukt. Vi lägger inte upp bilder och skriver att vi mår skit och har en kropp som skriker pga av att vi kör på för hårt.

De som inte kan säga NEJ och stätta gränser för sig själv, är ju omedvetna om det, enda tills den dagen då måttet är rågat och smällen kommer. Du craschar helt enkelt. Då kanske det går upp ett ljus, att de sätt jag har, inte funkar för mig längre. Jag behöver nya vanor.

Återhämtningsplan

Många som kommer till mig för att göra en återhämtningsplan över hur de ska ta sig tillbaka från utmattning, berättar att de bränt ut sig 4-5 gånger i livet. I min värld är det 4-5 gånger för mycket. Ingen människa ska behöva gå igenom en rehabiliteringsresa som tar flera år. För att sen bränna ut sig igen. Det är så JÄKLA onödigt.

Då har ju inte individen lärt sig och fått tillräckligt mycket kunskap om sig själv för att ändra sitt sätt att vara. För jag tror att det är det som det handlar om. Att lära sig nya strategier i livet och det blir fortsättningsvis ett livslångt lärande för att göra sig mer medveten om hur vår hjärna fungerar och bekräftelse behovet gör att vi tar beslut som inte gynnar oss.

Bekräftelse

Så fort vi får bekräftelse så duschar hjärnan dopamin så vi får en kick. Det gör att vi hellre gör det som är lätt för oss än det som känns svårare – Att säga NEJ tex.

För är det obehagligt så det skaver i hela kroppen, kommer hjärnan fixa att du hellre gör det du brukar göra.
10 gånger KBT i all ära, den vård som landstinget erbjuder funkar för en del, men inte alla.

Anknytning

Jag är övertygad om att vår ANKNYTNING ÄR AVGÖRANDE för om och varför du bränner ut dig. När du vet, din historia och när du bearbetat den, kommer du kunna lära dig nya sätt. Det krävs träning, har man tränat i 45 år på en strategi, så kommer det att ta lite längre än en kafferast att hitta nya sätt. Ingen annan kan göra det åt DIG DET, det är ditt jobb och ditt ansvar att du har ett liv som funkar för dig.

Icke dömande

Du behöver stöd, det är en sak som är säker. Du behöver stöd av någon som lyssnar och ställer frågor. Inte syskon, vänner eller partner. Du behöver en person som ser på dig utan dömande och som ser DIG och den person du vill bli. En ”STRONGER AND WISER” som kan ”hålla” dig när det gungar i båten, för det kommer det att göra. Det kommer att kännas osäkert ibland, men då har du stöd av din Coach.

Vilket bidrag kan jag vara för din återhämtningsresa? Boka en 30 min konsultation jag lyssnar på ditt nuläge och vi beslutar om vi ska inleda ett samarbete för din återhämtningsplan.

Boka Direkt