Nuet

Nuet är NU och inte DÅ och SEN. Precis NU är det ett NYTT NU, och NU och NU och NU!
Har du funderat på det någongång?

Vi människor är experter på att hämta våra referenser från vår DÅTID och projicerar det på vår FRAMTID..
VAD HÄNDER MED NUET? ÄR VI ENS DÄR? Är vi närvarande fysiskt och mentalt, när barnen tar sitt första simtag eller är vi upptagna med att tänka på annat?  Dina tankar kanske redan är på jobbet?

-Undrar hur det blir, Britten är ju sjukskriven. Vem ska ta hennes arbetsuppgifter? Är det jag, eller någon annan?

Har du kunnat sätta gräns för dig själv i sommar och kopplat bort allt som har med jobb att göra? Har du gett dig själv ledigt? Har du haft mobilförbud kanske och börjar inse hur mycket tid som går åt till planlöst surfande. Tid som aldrig kommer igen. Tid då du kunnat vara närvarande med de som betyder allra mest för dig. Tid som du kunnat ge dig själv att vara närvarande med dig den viktigaste personen i ditt liv!

Stress = frånvaro

I vårt privatliv och arbetsliv utsätts vi för olika former av stress. Vad händer med dig när chefen säger ordet OMORGANSIATION?
Hur stort blir ditt stresspåslag när en närstående får ett sjukdomsbesked? Tankelooparna är oändliga och känslorna svallar över. Hur hanterar man en sån sak?  Är det ens möjligt?  Stressen tar över kroppen och hjärnan. I stress är vi allt annat än närvarande. Vårt fly och fäkta system är påslaget och vi har inte förmågan att ta bra beslut och vara konstruktiva eller kreativa. Vårt tal försämras markant, 1/3 av hjärnans kapacitet försvinner, bara vi sjunker ned ett steg i stresskonen
Väldigt många befinner sig ett eller två steg ned i stresskonen 24/7 – det är inte hållbart. Jag vet av egen erfarenhet hur illa det kan gå.

Ett vasst vardagsverktyg som funkar för mig!

Att träna sig själv att vara mer i närvaro är ett supertool för att reducera stress. Bästa Quick Fixen är att andas!

Så här gör du:

Slut ögonen om det känns bekvämt

  • ANDAS IN – räkna till 3
  • HÅLL ANDAN -räkna till 3
  • ANDAS UT – räkna till 3

Hur lätt som helst, eller hur?   Världens lättaste och mest effektiva övning

ATT MEDVETET ANDAS IN OCH UT!

Meditation behöver inte vara svårare än så, inget mumbo jumbo och hokus pokus med det -att andas. Den enda skillnaden är att du lägger ditt fokus just på andningen och att den blir djupare. Din kropp och hjärna kommer att få mer syre, så ibland kan man känna sig lite yr.

Vad kan det skapa för dig att öva närvaro?

Det behöver inte vara så svårt. Lägg in en påminnelse på din smarta telefon två gånger om dagen. Varför inte andas djupt och medvetet när du besöker toaletten. En helt naturlig paus, du kan i lugn och ro andas utan att någon frågar  – vad gör du?

Är du nyfiken på fler av de vardagsverktyg jag använder?
Jag finns på Boka direkt

0707-553415
info@jessicaglenmark.com