Pratas det en hel del om just nu.

Vad betyder det för mig?

När jag ser tillbaka på tiden före jag började med min personliga utveckling, så är känslan jag har för mig själv nu väldigt annorlunda mot hur det var tidigare.

Innan jag började min utvecklingsresa hade jag en röst i mitt huvud som dömde mig hårt nästan hela tiden, jag tyckte verkligen att jag sög på det mesta!

Jag hade prestationsångest. Prestationsångesten var så stark att jag fysiskt slog på mig själv när jag inte satte grejer direkt. Tex om jag skulle lära mig en ny låt, och inte kunde den helt perfekt första gången, jag repade den med en musiker, så tappade jag det helt.

Jag blev förbannad, skrek och slog på mig själv – bokstavligen!

Illusionen och prestationen om att vara perfekt drev mig att göra mig själv illa! Jag dög inte och allra minst i mina egna ögon.

Idag flera år senare håller jag inte på så här.

Jag gör andra val i livet som funkar för mig. Sången och musiken kändes aldrig riktigt som min grej, trots att det är ett stort familjeintresse både yrkesmässigt och som hobby. När vi inte lyssnar på oss själva utan går på det som andra vill att vi ska göra och vara, blir det inte utifrån din egna kärna och genuinitet.

Fråga dig själv: VAD VILL JAG?

Jag har tagit ett helt nytt spår i livet och väljer att arbeta med det som ligger mig otroligt varmt om hjärtat: Att stärka andra människor att bli den rätta versionen av sig själv!

För mig handlar det om att livet är här och nu, det ska vara kul att leva, vi ska känna lust, glädje, kreativitet, alla möjliga stora känslor och tacksamhet för den tiden vi har här på jorden.

Idag är min röst i huvudet mycket snällare, Jag har mer kärlek till mig själv, mer medkänsla för mig. Jag är viktig för mig nu, mitt mående och min hälsa är viktigt för mig.

Det är mitt ansvar att se till att min VARdag fungerar och göra val utefter mina behov.

Mår jag inte bra då kan inte jag vara det är stödet jag vill vara för min omgivning. Det jag har lärt mig det senaste tio åren är att självmedkänsla och självkänsla två väldigt viktiga ingredienser för att ha livskraft.

Om jag kan, kan du!

Jag trodde inte att det inte fanns något annat sätt, jag hade köpt in i att det tillhörde livet. Att ha prestationsångest, ha tanke- och beteendeloopar som jag inte kunde ta mig ur. Jag var mycket snällare mot min omgivning än mot mig själv.

Jag är glad och lycklig att jag har hittat något annat som funkar för mig!

Känner du igen dig i det här?

Just nu erbjuder Work In Progress 30 min kostnadsfritt konsultsamtal. Boka din tid!

 

Jessica Glenmark, Kommunikationsguide WIP Work In Progress